Proč uživatelé iPhonu masivně přecházejí na Xiaomi 13?

Xiaomi 13
Zdroj: Xiaomi

Existuje mýtus, že jakmile jednou použijete iPhone, už nikdy nebudete používat telefon jiné značky. Chápeme, že značky jako Apple vydělávají na předvádění mladých lidí. Ale každý rozumný kupující při nákupu zváží výhody a nevýhody různých produktů. A teprve poté může učinit rozhodnutí o nákupu.

Toto pravidlo platí i pro věrné fanoušky společnosti Apple. Například generální ředitel společnosti Xiaomi Lei Jun nedávno prohlásil, že mnoho uživatelů iPhonu 12 přechází na Xiaomi 13.

Jeden z těchto uživatelů vysvětlil, že rychlost nabíjení iPhonu 12 a Xiaomi 13 je zcela odlišná. Xiaomi navíc poskytuje vynikající signál v jakékoli místnosti jakékoli budovy. Třetí výhodou nového Xiaomi oproti iPhonu 12 je plynulost operací. Jak jistě tušíte, jde o MIUI 14.

Xiaomi 13 vs. modely iPhone

Není to nic překvapivého. Máme na mysli to, že počínaje modelem Xiaomi 12 tato značka přímočaře vyzývá Apple. Tím si Xiaomi rychle hledá své místo pod sluncem na prémiovém trhu. Při představení Xiaomi 13 mluvčí jasně cílil na iPhone 14 Pro, zatímco Xiaomi 13 Pro na iPhone 14 Pro Max.

Pokud jde o konkrétní specifikace, Xiaomi má velkou 4500mAh baterii. V testu baterie telefon vykázal téměř den a půl, konkrétně 1,37. Čímž následně překonal Apple iPhone 14 Pro Max. Ten má výdrž baterie na 1,28 dne. Xiaomi 13 zároveň podporuje 67W rychlé nabíjení. I když to není nejrychlejší rychlost nabíjení, která je momentálně na trhu, tak je daleko před 27W u iPhonu 14 Pro a iPhonu 14 Pro Max.

Uvnitř nového modelu Xiaomi se nachází čip Snapdragon 8 Gen 2 od společnosti Qualcomm. Jeho špičkový výkon GPU výrazně převyšuje výkon A16 a vede o celých 25 %. Jedná se o nejsilnější GPU v oboru. V tomto směru iPhone velmi strádá, a řada zákazníků chybějící výkon začíná vyhledávat jinde.

Autor: Lukáš Drahozal

Zdroj: gizchina.com

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *