Unikl údajný design Xiaomi 14 Pro. Čínský výrobce chce nabídnout čistý minimalismus

Xiaomi 14 Pro
Autor: SCREEN POST / Zdroj: Pexels

Zajímají vás novinky od Xiaomi pro nadcházející sezónu? No, podle nedávného úniku informací se společnost chystá vydat Xiaomi 14 Pro a možná už má hotový finální design. Toto zařízení pravděpodobně nahradí současný model Xiaomi 13 Pro a možná bude doplněno o základní a pokročilejší verzi.

Je to pouze pár hodin, co máme k dispozici první pohled na údajné Xiaomi 14 Pro. A jeho design je opravdu poutavý, protože se vyznačuje displejem přes celou čelní stranu.

Nový design nabídne minimální rámečky

Společnost Xiaomi plánuje učinit významný krok v designu tím, že minimalizuje přední rámečky v maximální možné míře. Přestože jsou rámečky Xiaomi 13 Pro již nyní poměrně tenké, pravděpodobně se budou dále zmenšovat. Uniklý snímek odhaluje neuvěřitelně dobře využitou přední stranu s mnohem tenčími rámečky, která poskytuje velkolepý vizuální zážitek. Všechny rámečky budou mít stejnou velikost, takže zařízení bude symetrické s výjimkou otvoru pro fotoaparát v displeji.



V současné době má Xiaomi 13 Pro o něco větší spodní rámeček než horní. Tento detail se však zlepší, což poskytne skutečně pohlcující zážitek z obrazovky. Obrázek navíc ukazuje, že obrazovka může být na okrajích mírně zakřivená. Jedná se o prvek, který je přítomen i u současného modelu Xiaomi 13. A konečně, rohy uniklého modelu jsou více zaoblené. Zatímco ty u modelu Xiaomi 13 Pro jsou výrazně zkosené.

Xiaomi 14 Pro bude vybaven budoucím procesorem Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3. Půjde o další špičkovou nabídku společnosti Qualcomm. Tento procesor však bude uveden na trh až koncem roku. To nám dává určitý náhled na možné datum vydání řady Xiaomi 14. Pokud vše půjde podle plánu, může být k dispozici až na začátku roku 2024. Pokud tedy máte o tento design zájem, budete si muset pár měsíců počkat.

Stojí za zmínku, že se jedná o neoficiální informace, které však pocházejí od leakera Ice Universe, což je důvěryhodný Insider kolem společnosti Xiaomi. Ačkoli je zdroj spolehlivý, je příliš brzy na to, aby se tento design pro Xiaomi 14 Pro potvrdil. Nicméně tato zpráva jistě nadchne nadšence Xiaomi, kteří netrpělivě čekají na vydání nové generace zařízení.

Autor: Lukáš Drahozal

Zdroj: proandroid.com

Průměrné hodnocení 5 / 5. Počet hodnocení: 1

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *