Dlouho očekávaný Honor Play 30 se nám pomalu odhaluje

Honor Play 30
Honor Play 30 / Zdroj fotografie: Honor

Honor pokračuje ve svém tempu, aby se stal novým Huawei na globálních trzích. Společnost již dobyla čínský trh a nadále pracuje na vylepšování svého portfolia zařízení. Samozřejmě, že klíčem k úspěchu je mít širokou škálu zařízení pro různé segmenty trhu.

Společnost se nyní zaměřuje na trh střední třídy se sérií Play. Již v prosinci společnost představila Honor Play 30 Plus. Nyní je čas, aby se základní model této řady objevil na čínském trhu. Dnes je tento ještě nevydaný model certifikován čínským ministerstvem průmyslu a informačních technologií (MIIT).

Klíčové specifikace: Honor Play 30

Honor Play 30 nese číslo modelu VNE-ANOO na webu čínského certifikačního úřadu. Zajímavé je, že MIIT je velmi štědrý, pokud jde o odhalení specifikací. Honor Play 30 není výjimkou a většina jeho klíčových specifikací byla potvrzena. Zařízení ponese osmijádrový procesor 2,2 GHz a bude k dispozici v různých možnostech úložiště RAM. K dispozici budou 4 GB, 6 GB, 8 GB a dokonce nejlepší model dostane 12 GB RAM. Úložiště bude rozděleno mezi 64 GB, 128 GB a 256 GB. Úložiště je také možné dále rozšířit pomocí klasické micro SD karty až do velikosti 512 GB.

Certifikace dále odhaluje, že Honor Play 30 má sestavu dvou fotoaparátů. Bohužel se zdá, že oddělení kamer trpí největšími úspornými opatřeními. Sestava dvou fotoaparátů se skládá z jednoduchého 13 MPx hlavního snímače a sekundárním 5 MPx snímačem. Selfie kameru má tento smartphone samozřejmě také, ale rozlišení prozatím neznáme. Telefon se bude prodávat v černé, modré, stříbrné a zlaté barvě. Má tloušťku 8,68 mm a váží 194 gramů.

Honor Play 30
Honor Play 30 / Zdroj fotografie: Honor

MIIT dále odhalilo, že telefon má certifikaci 5G. Máme tedy podezření, že čipsetem uvnitř je MediaTek Dimensity 700. Koneckonců má dvě jádra ARM Cortex-A76 taktovaná až na 2,2 GHz plus šest jader ARM Cortex-A55 až na 2,0 GHz. Vzhledem k tomu, že výpis hovoří o 2,2 GHz osmijádrovém procesoru, Dimensity 700 se zde jeví jako přijatelná volba. Koneckonců, je to levný a dostupný 5G čip.

Velikost baterie je stále záhadou, ale víme, že telefon má pouze 10W nabíjení. Naše redakce sazí na 5000 mAh baterii, ostatně to byl mezi smartphony střední a nižší třídy klasický standard. Prozatím jsou zbývající specifikace stále záhadou, ale očekáváme, že v nadcházejících dnech se objeví další úniky.

Autor: Lukáš Drahozal

Zdroj: gsmarena.com

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hodnocení: 0

Zatím nehodnoceno.

Štítky:, ,

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *