Další sestřelený objekt. UFO bylo tentokrát sestřeleno nad Kanadou

Autor: Military_Material / Zdroj: Pixabay

Premiér Justin Trudeau uvedl, že USA na jeho žádost sestřelily neidentifikovaný létající objekt nad kanadským Yukonem. Americká stíhačka F-22 sestřelila nad kanadským Yukonem neidentifikovaný létající objekt (UFO) o velikosti auta, oznámil kanadský premiér Justin Trudeau.

Stíhačka Severoamerického velitelství pro leteckou a kosmickou obranu (NORAD), které řídí USA i Kanada, sestřelila podivný objekt na žádost Kanady, uvedl Trudeau podle listu The New York Times. „Nařídil jsem sestřelení neidentifikovaného objektu, který narušil kanadský vzdušný prostor,“ napsal Trudeau na Twitteru.



Kanada nyní provádí vyzvedávání trosek, aby zjistila jejich původ a povahu. Během několika dní je to již podruhé, co byl sestřelen podivný objekt, který vstoupil do vzdušného prostoru USA. Jiný objekt byl zjištěn při vstupu do vzdušného prostoru USA ve čtvrtek kolem 21:00 aljašského času a americká vláda následně vyslala sledovací letadlo, aby ho sledovalo. Objekt letěl rychlostí mezi 20 a 40 mph ( 32 a 64 km/h) ve výšce, kterou využívají civilní letadla.

Objekt křižoval zemi nad Aljaškou a poté zamířil na moře. Letěl směrem k severnímu pólu, když byl sestřelen nad Severním ledovým oceánem u pobřeží Kanady, uvedl v pátek na tiskovém brífinku John F. Kirby, mluvčí Rady národní bezpečnosti. Spojené státy zatím nevidí důkazy, že by tento objekt představoval vojenskou hrozbu, uvedli úředníci.


Nenechte si ujít:


Spojené státy nyní provádějí vyzvedávání trosek, aby zjistily, co bylo oním prvním objektem. Drsné ledové podmínky však podle deníku New York Times znamenají, že vyprošťovací práce, na nichž se podílí Severní velitelství USA, jednotky Aljašské národní gardy, FBI a místní orgány činné v trestním řízení, probíhají pomalu.

Před nedávnem, tedy 4. února zničen čínský špionážní balon, který byl koncem ledna zjištěn nad Idahem. Tento balón, který byl mnohem větší než objekt sestřelený tento týden nad Kanadou, se pohyboval desítky tisíc metrů nad civilním vzdušným prostorem a mohl přejít do Atlantického oceánu, než byl sestřelen raketou vzduch-vzduch.

Tento podivný létající objekt je jen jedním z mnoha, které vyšetřuje americké ministerstvo obrany. Počátkem ledna Pentagon zveřejnil dokumenty, z nichž vyplývá, že se snaží vysvětlit asi polovinu ze stovek hlášení o UFO, která obdržel v loňském roce. Na další podrobnosti si budeme muset ještě počkat.

Autor: Lukáš Drahozal

Zdroj: livescience.com

Průměrné hodnocení 0 / 5. Počet hodnocení: 0

Zatím nehodnoceno.

Štítky:, , ,
2 komentářů

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *