Nový konkurent pro Twitter od Instagramu by mohl být spuštěn příští měsíc

Twitter
Instagram na telefonu / Autor fotografie: Webster2703 / Zdroj fotografie: Pixabay

Už je to dlouho, co Twitter převzal Elon Musk, který ho koupil za několik miliard dolarů. Ten byl moc prodělečný, a tak v něm americký miliardář provedl mnoho změn. Sám se stal generálním manažerem, propustil mnoho zaměstnanců a uvedl, že na své sociální síti preferuje svobodu slova. Tím si proti sobě poštval i Evropskou unii, která se obává toho, jaké následky by to mohlo mít. Nyní to vypadá, že se Musk musí postavit zatím své největší překážce v podobě nového konkurenta od Instagramu.

Instagram údajně plánuje spustit novou textovou platformu již příští měsíc. Uniklý marketingový snímek neodhalil název aplikace, ale uvádí o ní, že je to nová textová aplikace Instagramu. Snímek zdůrazňuje, že uživatelé Instagramu budou moci vytvářet texty dlouhé až 500 znaků. K textu budou moci připojit fotografie, odkazy a videa. Dále budou uživatelé moci jen jedním klepnutím sledovat ty stejné účty jako na Instagramu. Dokonce se z původní platformy přenesou i zablokovaní uživatelé.

Twitter dostane konkurenci

Na nové platformě budou platit stejná pravidla jako na Instagramu s tím, že uživatelé budou mít pod plnou kontrolou svůj účet včetně vzájemných interakcí s ostatními. Budou si moct vybírat, kdo jim bude odpovídat na zprávy nebo zmiňovat jejich účty.

Chystaná aplikace bude propojená s jinými aplikacemi, jako je třeba Mastodon, který je dalším konkurentem pro Twitter. Ačkoli uživatel nebude mít učet na Instagramu, ale pouze na Mastodonu, tak vás i přesto najde, jelikož nová aplikace bude s Mastodonem kompatibilní. A samozřejmě, stejně jako na Instagramu, tak i zde si budete moci vybrat, jestli budete mít profil veřejný nebo soukromý s tím, že budete žádosti schvalovat.

S příchodem něčeho nového může Twitter utrpět odliv uživatelů. Sice jich mnoho zůstalo i přes problémy, které s sebou platforma nesla, ale nyní je možné, že nová aplikace jejich názor změní. Meta pravděpodobně povede i kampaň tak, aby tam nové sledující nalákala.

Autor: Adam Vilkus

Zdroj: gizchina.com

Průměrné hodnocení 4.7 / 5. Počet hodnocení: 3

Zatím nehodnoceno.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *